Bronzen beeldjes huwelijk

mosquitos tipos

blauwe uurtje 2017
yt converter mp3

Huisvesting
Verzorging

Onze Dwerganaconda

De dwerganaconda, ook wel gele anaconda (Eunectes notaeus) is een waterminnende wurgslang uit de familie boa's (Boidae).

Algemeen:
Deze slang kan 3 tot 3,6 meter lang worden, een stuk kleiner als de 'gewone' anaconda (Eunectus murinus) die tien meter kan halen. De dwerganaconda leeft in het stroomgebied van de Orinoco- en de Amazonerivier in Argentinië, Bolivia, Brazilië en Paraguay. Het habitat bestaat uit oevers van rivieren en andere wateren in het regenwoud en moerassen, zowel moerassen met een houtige begroeiing als meer kruid-achtig. De slang zwemt graag door het water maar komt ook op het land om te zonnen en op te warmen. Zoals alle anaconda's is ook deze soort eierlevendbarend; de jongen zitten in een vliesje en komen meteen uit nadat ze zijn geboren.

Voeding:
Het voedsel bestaat uit zoogdieren en vogels die komen drinken, vissen, hagedissen, en voor een niet onbelangrijk deel uit kleine krokodilachtigen. De prooi wordt bliksemsnel gepakt met de scherpe tanden en meteen omstrengeld en gewurgd. De slang vormt geen gevaar voor mensen maar kan met de lange tanden gemeen bijten en is nogal agressief.


Dit is onze nieuwe aanwinst Solomon.

inloopdouche maken in bestaande badkamer