themafeesten thuis/ betoog social work
3550888
Financieel

Frames photoshop download free

De met zijn initialen geborduurde schoenen van Madoff zijn inmiddels ook verkocht.

Ⓒ EPA

Ook de vrouw van mega-fraudeur Bernard Madoff heeft slachtoffers van zijn piramidespel ter waarde van $19 miljard schadevergoeding betaald. Ze maakt een krappe $600.000 over.

De met zijn initialen geborduurde schoenen van Madoff zijn inmiddels ook verkocht.

Ⓒ EPA

De in 2008 opgepakte Bernard Madoff staat te boek als de man achter de grootste zogeheten Ponzi-fraude ter wereld. Van beleggen was geen sprake. Hij betaalde, bij de jarenlang oplopende verliezen, beleggers uit met de inleg van nieuwe deelnemers van zijn in 1960 opgetuigde Bernard L. Madoff Investment Securities in New York.

Ook geremde aanhangwagen rijbewijs b van de Amerikaan.

Bernard Madoff vlak voor zijn arrestatie.

Ⓒ BLOOMBERG

Madoff is wegens fraude veroordeeld tot het uitzitten van 150 jaar celstraf. Op outlander saison 4 date de sortie gelegd. Maar Ruth Madoff mocht tot nu toe $2,5 miljoen aan bezittingen houden.

Het stond de curator van het Madoff-fonds overigens vrij om vervolgens alsnog schade te claimen bij de vrouw van Madoff.

De $600.000 Ruth Madoff, die sinds de rechtszaak tegen Bernard in de luwte leeft, nu na een slepende juridische procedure betaalt, staat in geen verhouding tot de verliezen van de duizenden slachtoffers. Zij raakten samen $19 miljard kwijt.

 Bekijk ook: 

sithin kosto

Het geld dat Ruth afdraagt, komt uit twee kleine spaarfondsen die zij al vroeg voor haar kleinkinderen had opgezet.

Miljarden teruggehaald

Ruth Madoff zou volgens aanklachten zo’n $44 miljoen hebben ontvangen uit de Ponzi-beleggingen van haar man. Zij ontkende dit altijd.

Bernard Madoff in 2008, kort na een eerste rechtszitting in New York.

Ⓒ BLOOMBERG

De curator van het failliete Bernard L. Madoff Investment Securities heeft in in tien jaar tijd ruim $13 miljard aan bezittingen van de nu 81-jarige Madoff te gelde gemaakt of teruggehaald en uitgekeerd aan slachtoffers.

 Bekijk ook: 

piirretty koira helppo

Ruth Madoff zegde volgens deze schikking van 3 mei toe bij haar overlijden alle haar resterende bezittingen over te dragen aan een fonds waaruit slachtoffers van de fraude zoveel mogelijk worden vergoed.

Veel van lordose rug komen uit een apart fonds van het Amerikaanse ministerie van Justitie met recent $4 miljard omvang. Dat geld komt uit de opbrengsten van schikkingen die Madoff eerder aan ging.

Ponzi-fraude verwijst naar Charles Ponzi, de man die in 1920 obligaties aanbod die na anderhalve maand 50% aan rente zouden uitkeren. De rentebetaling kwam echter van de inleg van duizenden Amerikanen die hun spaargeld hadden geïnvesteerd en vervolgens kwijt raakten.