Vakantie naar Cuba - Beoordeeld met een 8,5. Bekijk alle 597 hotels en vele andere accommodaties. Vind de laagste prijs!. Natuurlijk ga je naar Cuba omdat je oldtimers, charmante vervallen panden en parelwitte stranden met eigen ogen wilt zien. Het zijn de iconische beelden die niet mogen ontbreken tijdens je Cuba-reis. Maar wist je dat er ónder water ook een hele wereld te ontdekken valt? Wij nemen je mee naar onze favoriete duik- en snorkelspots in (of eigenlijk: naast) Cuba!

Duiken en snorkelen op Cuba

#1 Ongerept Maria la Gorda op de westpunt

5x Beste plekken om met walvishaaien te zwemmen National Geographic. Zij aan zij zwemmen met de grootste vis ter wereld is een onbeschrijflijke ervaring. Dit zijn de vijf beste plekken om walvishaaien te spotten.. Maria la Gorda is een afgelegen strand op het meest westelijke puntje van Cuba, waar je in alle rust kunt genieten van zon, zee en strand. Omdat het in een beschermd natuurgebied ligt, vind je hier geen grootschalige resorts. Er is slechts één hotel met bungalows in een tropische tuin. In een paar stappen sta je op het spierwitte zandstrand. Maria la Gorda wordt beschouwd als een van Cuba’s beste duikspots. Op deze plek is uniek zwart koraal te vinden en je ziet veel bontgekleurde vissen en soms zelfs een walvishaai. Ter plaatse kun je snorkel- en duikmaterialen huren.

#2 Kleinschalig paradijseiland Cayo Levisa

DE 5 BESTE plaatsen om met dolfijnen te zwemmen in Cuba. Zwemmen met dolfijnen in Cuba, Caraïben. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekijk professionele foto's van zwemmen met dolfijnen in Cuba op. Het eilandje Cayo Levisa ligt voor de westkust van Cuba en heeft een dagelijkse bootverbinding met het vasteland. Er staat één eenvoudig maar sfeervol hotel. Cayo Levisa heeft een drie kilometer lang wit zandstrand en je kunt er geweldig snorkelen en duiken; er ligt een koraalrif met wel 23 duiklocaties pal voor de kust. Ook worden surfplanken en catamarans verhuurd waarmee je erop uit kunt trekken. In tegenstelling tot de all-inclusive stranden die je elders in Cuba vindt, is Cayo Levisa een strand zonder opsmuk, waar je een beetje wandelt door de branding en in alle rust schelpen kunt zoeken.

#3 Santa Lucia, het koralenstrand van Cuba

De 8 beste plaatsen om naar haaien te duiken - Reizen - Knack Weekend. De rode zee is de thuishaven van onder meer de Hamerhaai en de heel zeldzame Walvishaai. Hoewel deze haaiensoort extreem zeldzaam is, Cuba. Een van de. In het noordwesten van Cuba ligt een van ’s werelds grootste koraalriffen. Santa Lucia is de ideale uitvalsbasis en bestemming om een strandverblijf in Cuba te combineren met duiken en snorkelen. Het lange witte poederstrand met palmbomen is bijna twintig kilometer lang en heb je grotendeels voor jou alleen. Tijdens het duiken bij Santa Lucia zie je onder andere koraalmuren, scheepswrakken en holes. Bij Shark’s Point komen stierhaaien het hele jaar voor. Tussen de duiken door kun je naar Coco Beach, een verlaten strandje dat lijkt te zijn gebruikt voor de beroemde Bounty-reclame.

#4 Duik onder in de Varkensbaai

Snorkelen met walvishaai tijdens jouw vakantie - GOyourownway. Wij hebben diverse vakanties geselecteerd waarbij Snorkelen met walvishaai onderdeel is van de reis. Bekijk ons aanbod.. Een echte plek van het gebaande pad voor snorkelliefhebbers is Varkensbaai, aan de zuidwestkust van Cuba. Op de meeste plaatsen in Cuba moet je met een bootje de zee op om met je snorkel kleurrijke vissen en koraal te kunnen zien. In de baai tussen Playa Larga en Playa Giron hoeft dat niet en zwem je zo naar het koraal en de tropische vissen toe. Ook zijn er verscholen grotten waar je in diepblauw water kleurrijke vissen ziet. Je vindt langs deze baai wel zeventien punten om te snorkelen (of te duiken) en materiaal is bij elk punt te huur.

Natuur op Cuba Reistips naar de mooiste plekken in Cuba. Bijzondere natuurreizen in Cuba. Bekijk de 15 mooiste gebieden van Cuba en maak kennis met de prachtige stranden, bergen en jungle tijdens een rondreis op Cuba.. Bovenstaande reistips zijn afkomstig van de reisspecialisten van portfoliomap a3 kopen, onderdeel van reisorganisatie whitesnake slip of the tongue wiki. Zin gekregen om zelf Cuba te ontdekken? Bij Cuba online stel je je individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een rondreis waar al voor je gepuzzeld is. De reisspecialisten kennen het land zelf goed en als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat voor je samen.