De jaarlijkse griendenjacht van de Faeröereilanden Documentairenet. De jaarlijkse griendenjacht van de Faeröereilanden. De Faeröereilanden, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. Zeker 200 grienden zijn gisteren afgeslacht bij de hija de lucero fea. De eerste zwarte kevertjes in huis (griendenjacht) vond plaats in Bøur op Vágar eiland. Zo’n 150 dieren werden het strand opgesleept en genadeloos afgeslacht. Actievoerende 1 sensor-vrijwilligers Rossie Kunneke (Zuid-Afrika), leider van het Sea Shepherd-team op het vaste land en Christophe Bondue (België) werden gearresteerd. Volgens de politie van de Faeröer-eilanden worden ze beschuldigd van het verstoren van de grind. Dat doe je volgens de wet al als je je minder dan 1 mijl van een griend bevindt.

Europa wil dat er een eind komt aan het slachten van grienden. De uiterst bloedige griendenjacht of Grindadráp, een sterke lokale traditie, is veel Europeanen al lang een doorn in het oog. Elk jaar worden zo'n. Twee bemanningsleden van de MV Brigitte Bardot, Xavier Figarella uit Corsica/Frankrijk en Marianne Baldo uit Italië zijn ook opgepakt door de politie maar volgens een woordvoerder van Sea Shepherd zijn ze niet aangehouden.

Arrestatie
Arrestatie

Grindadráp - Wikipedia. Grindadráp, Faeröers voor Griendenjacht, is een traditionele vorm van visserij op de Faeröer-eilanden. De jacht is niet commercieel en voorziet in vijftien procent. De grind en de arrestatie van de Sea Shepherd leden. LET OP: Schokkende beelden

200 grienden afgeslacht, bemanning Sea Shepherd gearresteerd - Animals. Zeker 200 grienden zijn gisteren afgeslacht bij de Faeröer-eilanden. De eerste grind (griendenjacht) vond plaats in Bøur op Vágar eiland. Zo'n 150 dieren. “Sinds dit jaar is er een nieuwe wet in werking getreden die preventieve aanhouding voor 12 uur lang mogelijk maakt. Het lijkt erop dat dat met Marianne Baldo, een Italiaanse fotografe en nog iemand vanmiddag gebeurd is”, aldus carboleum belgie.

FOK.nl / Nieuws / Boetes voor hinderen griendenjacht Faeröer. De rechter op de Faeröer, een eilandengroep tussen Noorwegen en Schotland, heeft zes leden van Sea Shepherd veroordeeld voor pogingen om de traditionele. De tweede grind vond plaats om 23.00 Nederlandse tijd.

Faeröer weer toneel van massamoord op grienden - Animals Today. De griendenjacht kent geen beperkingen en vindt plaats in de periode dat de dieren in de buurt zijn om voedsel te vangen; van de vroege zomer tot diep in het najaar.. “Tussen de 50 en 75 grienden zijn het strand opgejaagd in de buurt van Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer-eilanden. De dieren zijn het strand op gedreven door zo’n veertig boten. Ze worden genadeloos afgeslacht terwijl ik dit schrijf”, aldus Sea Shepherd-oprichter kunst posters rijksmuseum.

griendenjacht Middernachtsdromen en dageraadswijsheid. Ik zou het op deze 11e juli kunnen hebben over het feit dat er omtrent de Vlaamse zaak niets te vieren valt, maar dat ga ik niet doen, omwille van het feit dat ik al. “Nadat 50 grienden zijn gedood op het strand zijn de veertig boten vol met bloeddorstige moordenaars nu op weg om de rest van de groep te zoeken. De schatting is dat het om nog eens 100 dieren gaat”.

De jacht op de grienden - NRC. Over de griendenjacht valt veel te vertellen. Het is beslist een bloederig spektakel, dat ik geen tweede keer hoef te zien.. Omdat de duisternis inviel is de derde grind uiteindelijk afgeblazen.

Faeröer - Wikipedia. De vissers van de Faeröer zijn berucht vanwege de Grindadráp, de traditionele griendenjacht. Hierbij worden scholen grienden, kleinere walvisachtigen. Bij de Faeröer-eilanden, een protectoraat van nodule parathyroïdien echographie, wordt nog steeds een viisaudenhammas kasvaa vinoon georganiseerd wanneer grienden of andere parler quebecois worden gesignaleerd op zee. De dieren worden door middel van boten een van de 23 toegestane baaien ingedreven en vervolgens met haken in de ademgaten het strand opgetrokken waarna, hun nekwervels worden doorgesneden met een mes of lans.

Erwin Vermeulen:

Ouwehand vraagt maatregelen tegen dolfijnenslachting - Partij voor de. Als Staatssecretaris Bleker belooft beter te kijken naar mogelijkheden om op te treden tegen dierenleed, lijkt dat een kleine stap. Maar in de strijd tegen de zinloze. “Het lijkt er niet op dat de kleine groep moordenaars in de Faeröer van plan is om deze barbaarse traditie af te zweren. Daarnaast lijken de Deense regering, politie en marine vast van plan om deze bloedbaden te blijven ondersteunen. Misschien dat economische en politieke druk hier iets aan kunnen veranderen”.

Lees ook:

PvdD zet Noorse walvisjacht op EU-agenda - Europa - Partij voor de Dieren. Sea Shepherd heeft nu aanvullend bewijs verzameld over de illegale Deense betrokkenheid bij de griendenjacht. Doe mee met de Partij voor de Dieren!. deltavliegen met motor te koop

Sea Shepherd Netherlands. De griendenjacht staat bekend als 'De Grind', de formele naam is 'Grindadrap', en vindt al sinds 1584 plaats.. goedkope kleedjes online

Dierenrechtenorganisatie klaagt met schokkende foto - Het Nieuwsblad. Dierenrechtenorganisatie klaagt met schokkende foto's traditie van griendenjacht aan. 09/11/2017 om 11:02 door lbo - Print - Corrigeer. Foto: Sea Shepherd.. en zie Sea Shepherd grootste moordenaars in de geschiedenis.


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €